Blindheim Passive House


Designed to intelligently push creative design boundaries and produce a comfortable, quiet, and resilient house without compromise, the building maximizes performance and efficiency, whilst minimizing maintenance and cost. Its design incorporates large North and South facing glazing areas to create a seamless connection to the outside, and thick opaque East and West walls to conceal all services, mechanical systems, storage, closets, kitchen, and neighbours.

A long-span mass-timber-concrete-composite floor structure efficiently allows the ground level space to flow freely from the front yard to the back. Split levels create an open-plan ground floor juxtaposed against a deliberately private second floor with a planted 'wall' shading the roof deck and South facing bedrooms.

Currently under construction, the project is scheduled for completion in 2019 and certification to Passive House Plus.

Project Team

1 / 4

Rendering courtesy of Ian Robertson